O pražírně

Kmen má hluboké kořeny a dává rašit novým větvím. Petr, hlavní pražič, přinesl před 8 lety s jeho tehdejší pražírnou Fragaria Coffee na jih Čech výběrovou kávu a má za sebou dlouhodobé působení za barem v Café Datel. Právě tam začala jeho spolupráce s Lucií a Kryštofem, kteří se podílí na chodu pražírny a espressobaru. S výběrovou kávou pracují všichni dlouho, ale společně je pro ně všechno nové: nové jméno, noví lidé, nový prostor a také nové obaly.



Nevěří na jednu správnou chuť, každá úroda, každé políčko je jiné a chutná jinak. Ať už byli v Panamě, Peru nebo Rwandě, potají na farmách ujídali zralé kávové třešně. Tam pak člověku dojde naplno, že kafe je vlastně ovoce. A právě tohle chtějí obaly a vůbec vším říct – káva nemá jednu univerzálně správnou chuť, naopak. Na každém sáčku tak najdete právě to ovoce (pravda, někdy to budou třeba oříšky, čokoláda nebo gumoví medvídci), které je pro danou kávu nejvíc charakteristické.

ZPĚT NA HLAVNÍ STRÁNKU